Estuary

Observing the daily turn of the tides, this house sits over the Courtenay Estuary taking in the changing scenery. The landscape is required to be ecologically restored along the beach front floodplain setback, with strictly native coastal species revegetating the sloped bank. Further uphill surrounding the house are extensive outdoor living spaces for the enjoyment of the clients.

The design of these outdoor living areas combine contemporary structure with a soft blend of vegetation, focused on foliage texture and colour contrast rather than on blooms.

Design

Installation – 2022, BJL Enterprises, installation ongoing


Other Projects

Wild Side
Wild Side
Kingfisher Oceanside Resort and Spa
Kingfisher Oceanside Resort and Spa
Rainforest
Rainforest
West Coast Modern
West Coast Modern
woodland garden patio pond
Woodland
Woodland
Gabions
Gabions
Foothills
Foothills
Oceanside
Oceanside
Poolside
Poolside
A Windswept Rooftop Garden
Rooftop
Rooftop
Lakeshore
Lakeshore
Contemporary Outdoor Living, Landscape Design
Contemporary Family
Contemporary Family
Cliff House
Cliff House
Living Wall
Living Wall
Giving Back
Giving Back